Pani móda je vrtkavá dáma a novinky vnáša do všetkých svojich záhybov. A hoci nahé torty sa už objavovali aj pár sezón dozadu, naša konzervatívna spoločnosť im prichádza na chuť len pomaly. Hoci mierne ležérna nedbalosť torty vôbec nemusí byť na škodu. Práve naopak.
ČO TO VLASTNE JE?
Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o akýsi nepodarok či nedokončenú tortu odhaľujúcu všetko pod pozlátkom neželaným spôsobom. Mnohí si možno myslia, že tým pádom cena torty rapídne klesá a opäť je to len o šetrení na dôsledných detailoch, ktoré predsa musia byť dokonalé. No opak je pravdou.
NAHÁ TORTA V DETAILOCH
Kým kilá marcipánu dokážu zamaskovať aj najmenšie nerovnosti (samozrejme v prevedení skutočne zručnej cukrárky), tým, že maskovací manéver odpadá, nahá torta musí byť dokonalá od základov. A to zďaleka nie je také jednoduché.
Pritom aj nahá alebo naked torta na svadbu môže byť na povrchu pekne uhladená. Rovnomerne obtretá krémom a posypaná práškovým cukrom vyzerá nežne a romanticky.
Ak však uprednostňujete úplnú voľnosť a neformálnosť chcete podčiarknuť aj prevedením vašej torty, voľne pretŕčajúci krém či ledabolo poukladané ovocie tento efekt umocnia dokonale.
A keďže na jar zhadzujeme kilá a svetre nielen my, nahá torta je tiež posunom k odľahčenej figúre, čo zvýrazňuje aj často používané čerstvé ovocie. Najlepšie vyznie krásne bobuľové v rôznych farbách.